Voordelen van uitwasbare zwemluiers voor baby's

Wanneer je gaat zwemmen met jouw kleintje zijn er oneindig veel dingen waar je rekening mee moet houden. Je moet zorgen dat je kleintje genoeg eten en drinken heeft en dat er genoeg luiers worden meegenomen. Maar zijn al die luiers wel nodig? Kun je niet veel beter gebruik maken van een wasbare zwemluier die je gemakkelijk kunt hergebruiken? Ontdek hieronder waarom deze zwemluiers dé perfecte oplossing zijn! 

Wat is een wasbare zwemluier?

Iedereen weet wat zwemluiers zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor jouw kind. Echter, wat is een wasbare zwemluier? Deze zwemluiers houden, net zoals de normale zwemluiers, ongelukjes tegen in het water. Daarnaast heb je de mogelijkheid om deze luiers opnieuw te gebruiken. 
Deze zwemluiers zijn gemaakt van een ademende, maar waterdichte buitenkant met daarin nylon gaas. Is je baby aan het groeien? Geen probleem, deze wasbare zwemluiers zijn gemakkelijk te verstellen in grootte. Hierdoor heb jij altijd een luier bij de hand die past. 

Hoe werken deze zwemluiers?

Hoe werkt een wasbare zwemluier eigenlijk? Deze luiers zijn voorzien van een anti-lek randje dat gepositioneerd is bij de beentjes en de buik van de baby. Hierdoor blijft de ontlasting van jouw kleintje binnenboord. 

Je kunt de zwemluier gemakkelijk aantrekken als broekje of je gebruikt klittenband en drukknopjes. Wanneer je hem tijdens het zwemmen gebruikt hebt, kun je hem gemakkelijk wassen. Hierdoor is hij weer klaar voor gebruik voor het volgende spetter avontuur! 

Wat zijn de voordelen?

Voordat jouw kleintje met een wasbare zwemluier rondloopt, wil je natuurlijk weten wat de voordelen hiervan zijn. Hierdoor zetten wij ze voor je op een rijtje:

 • Milieubewust:
  Wegwerpluiers zorgen voor een grote hoeveelheid aan afval die weggenomen wordt door wasbare zwemluiers. 
 • Fijn voor jouw kind:
  Wegwerpluiers kunnen door het absorberend vermogen ook de huid van uw kind uitdrogen waardoor de kans op infecties groter wordt. 
 • Goed voor de heupen:
  Deze herbruikbare zwemluiers zijn breder tussen de benen waardoor de heupkop goed in de heupkom geduwd wordt. Dit heeft een zeer positieve werking op de heupontwikkeling. 
 • Eerder zindelijk:
  Doordat wasbare zwemluiers minder absorberend zijn, zijn kinderen sneller bewust van hun plas- en poepmomenten. Dit resulteert in sneller zindelijk zijn.
 • Financieel voordelig:
  ​Doordat de deze zwemluiers hergebruikt kunnen worden, hoef je minder vaak nieuwe luiers te kopen. 

Is overstappen het waard?

Je bent erachter gekomen dat zwemluiers erg gemakkelijk in gebruik zijn, maar dat het wel belangrijk is dat je zwemluiers koopt die je kunt verstellen. Zo kun je jouw zwemluiers langer gebruiken voor die snelgroeiende kinderen. Ook fijn om te hebben wanneer je reist met je kinderen! Deze zwemluiers hebben erg veel voordelen, van milieubewust tot beter voor jouw kleintje, met deze herbruikbare zwemluiers ervaar je het allemaal. Dus ben jij klaar met het onnodig afval, hogere kosten en luiers die minder goed zijn voor jouw baby? Stap dan nu over naar wasbare zwemluiers en ontdek de voordelen!

Terug naar home
BabyBaby