Valentijnsdag: tips om het te vieren met je kinderen!

Valentijnsdag is natuurlijk de dag van de liefde. De dag waar je waarschijnlijk reikhalzend naar uitkijkt. Even een momentje samen met je partner. Even helemaal niets hoeven. Waarschijnlijk zijn de plannen voor dit jaar al gemaakt. Het valentijnsdag cadeau is al binnen, de kinderen zullen naar de oppas gaan en jullie gaan een dag volop genieten. Niets meer aan doen zou je zeggen. Maar bedenk goed dat je kinderen ook best mogen weten wat deze dag zo speciaal maakt. 14 februari valt dit jaar weer op een doordeweekse dag. Veel stellen vieren het dan ook samen in het weekend. Dat betekent dat op Valentijnsdag zelf er genoeg tijd is om ook de kinderen mee te laten doen in het vieren van de liefde. Maar hoe pak je dat aan? Wat zijn nu leuke activiteiten om samen met je kinderen te ondernemen? In dit artikel geven we je alvast de nodige inspiratie.

Valentijnskaarten maken

Leg je kind(eren) uit waar deze dag voor staat. Dat het betekent dat je de mensen die je liefhebt wat extra in het zonnetje zet. Dat kan een vriendje of vriendinnetje zijn, maar ook een ouder, broer of zus of opa of oma. Voor knutselen zijn de meeste kinderen wel in. Ook leuk voor een regenachtige zondag voorafgaand aan 14 februari. Dus grijp deze kans en ga samen aan de slag. Vul deze kaarten met lieve teksten of complimentjes. Leg de regie volledig bij je kind. Op die manier leert hij of zij om de gevoelens te delen met de ander. En het is ook nog eens een hele leuke activiteit.

Dag van complimenten

Spreek met je kind af dat jullie deze dag heel veel complimentjes gaan geven. Maar deze worden niet lukraak in het rond gestrooid. Ze worden opgeschreven op briefjes die in een doos worden gedaan. Elk complimentje wat die dag te binnen schiet, wordt opgeschreven en in de doos gestopt. Het hele gezin doet mee. Aan het einde van de dag worden alle briefjes tevoorschijn gehaald en voorgelezen aan de ander. Een goed idee om echt eens stil te staan bij hoeveel de ander voor je betekent en hoeveel je deze waardeert. En ook nog eens een enorme oppepper voor het zelfvertrouwen van je kind.

Liefdeseten

Ook de liefde van de kinderen gaat door de maag. De meeste kinderen kunnen er enorm van genieten als je eens iets anders dan normaal doet tijdens het eten. Valentijnsdag is nou eenmaal een feestdag dus een goed moment om wat extra uit te pakken. Helemaal in het teken van de liefde. Dat hoeft niet al te moeilijk. Denk alleen al aan het maken van boterhammen in hartjesvorm. Je steekt de boterhammen eenvoudig uit met een koekjesvorm om er zo een hartje van te maken. Super simpel en ontzettend leuk.

Is je kind al wat ouder? Vraag dan of hij of zij zelf een valentijnsdiner kan bedenken. Dit mag ook zelf gemaakt worden. Jullie als ouders laten je verrassen.

Terug naar home
BabyBaby