Tips voor een regenachtige zondag

Helaas is de zomer weer voorbij. Dit betekent dat we er niet meer elke zondag lekker op uit kunnen, maar dat het waarschijnlijk vaker zal voorkomen dat het buiten regent en koud is. Dan kun je maar beter lekker thuis blijven. Gelukkig hoeft thuis blijven op zondag helemaal niet saai te zijn. Er is namelijk genoeg te doen op een regenachtige zondag!

Maak een lego-project met je kinderen

Lego is leuk voor jong en oud. Je kinderen kunnen hier uren mee zoet zijn, maar ook jij kan je hier zeker nog wel mee vermaken. Waarschijnlijk ben je zelf ook opgegroeid met lego en heb je het ooit erg leuk gevonden, dus waarom zou je je hier niet nog eens aan wagen? Overweeg dan ook eens om samen met je gezin een groot lego project te maken. Jullie kunnen een bestaan pakket kopen en in elkaar zetten met de hulp van een handleiding. Maar jullie kunnen ook samen een groot kasteel maken, of een dierentuin. Je zult zien dat als je eraan begint, dat je dan zo uren bezig bent.

Hou een filmmiddag

Geen zin om creatief bezig te zijn? Dan kun je ook lekker een filmdag houden met het hele gezin. Laat de kids een paar films uitzoeken, verzamel wat dekens en kussens en maak een comfortabele plek. Extra leuk is om van te voren samen een hut te bouwen op de bank. Zo kunnen jullie uren samen films kijken. Uiteraard horen hier ook wat lekkere snacks bij. ga Dus van tevoren even samen naar de supermarkt en laat iedereen zijn of haar favoriete snack uitkiezen. Zorg daarnaast ook voor wat lekker te drinken. Warme chocomel wellicht?

Bak iets lekkers

Over snacks gesproken… die kunnen jullie natuurlijk ook zelf maken! Een regenachtige dag is uitstekend geschikt om in de keuken te staan en met een lekker recept aan de gang te gaan. Bak bijvoorbeeld samen met de kinderen een lekkere taart, of bak en versier zelfgemaakte koekjes. Zo ben je niet alleen een tijdje lekker samen bezig, maar heb je nog een heerlijke beloning achteraf. En dan hebben we nog niet eens over die heerlijke baklucht die je huis nog dagen lekker naar koekjes zal laten ruiken.

Spelletjes, spelletjes, spelletjes!

Tot slot kunnen jullie ook samen een spelletjes middag houden. Duik eens in de spelletjeskast en kies er aantal uit om samen te spelen. Zorg wat lekkere snacks en drinken en je bent zo de hele middag zoet. Extra leuk is om er heuse competitie van te maken. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld de score bijhouden en uiteindelijk kijken wie de echte winnaar is van de dag. Extra leuk is natuurlijk als hier ook een prijs tegenover staat. Je kan het zo gek maken als je zelf wil!

Terug naar home
BabyBaby