Operatie platte buik: 10 gouden tips

Een platte buik is na één (of meerdere) zwangerschappen, echt nog goed mogelijk. Kijk naar Doutzen. Zij heeft twee kinderen en is in topvorm. Nu kun jij je natuurlijk verschuilen achter smoesjes als “ja, maar zij krijgt ervoor betaald” en “zij heeft de hele dag de tijd om te sporten”. Dat zal allemaal best wel of niet zo zijn. Feit is dat je met smoesjes niet verder komt. En die platte buik blijft uit zicht terwijl de zomer al bijna in zicht is. Enkele simpele gouden tips  (die je ook echt niet teveel moeite kosten) om je op weg te helpen.

Golden tips

  1. Drink water. Volgens wikipedia bestaat ons lichaam voor meer dan de helft uit water. Water zorgt voor het afscheiden van afvalstoffen. En het geeft je een vol gevoel zonder dat je calorieën binnenkrijgt.
  2. Knabbel op bleekselderij. Vochtafdrijvende groeten zoals bleekselderij zorgen ervoor dat je geen overtollig vocht vasthoud.
  3. Buikspierkwartier. Echt waar, je zult eraan moeten geloven. Ze komen er echt niet van zelf. Een kwartiertje voor het douchen is echt heel goed mogelijk.
  4. Buik inhouden. Volgens Doutzen dé tip om de hele dag aan je buikspieren te werken. Inhouden die buik dus!
  5. Sta recht. Sta jij rechtop? Je schouders naar achteren, borst naar voren en je bekken iets gekanteld. Een goede houding met een rechte rug geeft je lichaam al een heel ander uiterlijk. Je onderbuikje steekt hierdoor al een stuk minder uit.
  6. Core oefeningen. Je core (romp, buik, rug) trainen levert veel voordelen op. Je lichaam wordt er sterker van en je traint de dieper gelegen spieren in je romp.
  7. Abs are made in the kitchen. Zoals zoveel fitness-freaks weten heeft het geen zin om te sporten en resultaten te bereiken als je je voedingspatroon niet aanpast. Gezond en clean eten helpt om je fit te voelen, ook om af te vallen en om die platte buik te krijgen.
  8. Pro-Biotica. Voor gezonde darmen. Je wilt dat je darmen goed werken en alle afvalstoffen verwijderen uit het lichaam. Pro-biotica helpen bij het gezond houden van je darmen.
  9. Vezels. Eet voldoende vezels. Je darmen nemen een groot deel in beslag van je buikinhoud.  Een opgeblazen en opgezette buik kan ook het gevolg zijn van de ontlasting in je darmen. Vezels helpen bij het verzachten van de ontlasting zodat deze makkelijk je lichaam kan verlaten.
  10. Eet minder brood, granen, rijst, aardappelen, suiker en rood vlees. Bepaalde voedingsstoffen hebben meer tijd nodig in de darmen om verwerkt te worden en geven sneller een opgeblazen gevoel. Deze voedingsstoffen kun je beter zo min mogelijk eten.
Terug naar home
BabyBaby