Op zoek naar een nieuwe hobby? Zoek niet verder!

Om een leuke moeder te zijn is het van belang dat je regelmatig iets voor jezelf doet. Door af en toe wat me-time in te plannen kun je weer helemaal je batterij opladen en dat zorgt dat je een leuke mama kan zijn voor je kids. Het is niet altijd even makkelijk om tijd voor jezelf in te plannen, veel moeders krijgen een onrustig gevoel dat vaak gepaard gaat met schuldgevoelens. Toch is het belangrijk ondanks deze gevoelens om het wel te doen, zoek naar iets dat je leuk vindt. Heb je geen hobby’s en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder vind je een aantal leuke hobby’s die zeker de moeite waard zijn.

Maak je eigen cosmetica

Wist je dat je heel goed je eigen cosmetica kan maken? Het maken van je eigen cosmetica is een leuke bezigheid en het is ook nog eens goed voor je portemonnee. Maak bijvoorbeeld je eigen zeep, handcrème of gezichtsmasker. Er zijn veel verschillende webshops waar je ingrediënten kunt kopen voor het maken van je eigen cosmetica, denk aan grondstoffen zoals plantaardige oliën, glycerine, kleur -en geurstoffen. Maak bijvoorbeeld ook je eigen parfum en vul een parfum verstuiver met jouw eigengemaakte geur, helemaal leuk!

Ga keramieken!

Het is een ware trend aan het worden, steeds meer mensen gaan keramieken. Ook niet heel gek want hoe leuk is het om je eigen items te maken van klei? Het werkt ook nog eens rustgevend en je kunt je creativiteit hier volledig in kwijt. Ontwerp je eigen vaasjes, maak een leuke theemok of boetseer een leuk sieradenschaaltje. Op YouTube kun je een heleboel tutorials vinden en vind je tevens voldoende informatie wat je allemaal nodig hebt om te keramieken.

Maak je eigen sieraden

Ben je een creatieveling maar wil je toch een keer iets anders doen dan tekenen of schilderen, begin met het maken van je eigen sieraden. Ook het bezig zijn met kraaltjes en draad kan erg rustgevend zijn. Het leuke aan het ontwerpen en maken van je eigen sieraden is dat je het helemaal in je eigen stijl kunt maken. Koop bijvoorbeeld een leuk pakket met daarin alle basisbenodigdheden voor het maken van je eigen sieraden zodat je meteen aan de slag kan gaan.

Start een eigen blog

Ben je dol op schrijven, heb je een hoop ideeën of heb je bepaalde kennis die je graag met de buitenwereld wilt delen? Start dan een eigen blog! Maak je eigen online dagboek en schrijf lekker van je af. Deel bijvoorbeeld alle belevenissen rondom het moederschap, deel je lekkerste recepten of geef je lezers inspiratie over een onderwerp waar jij gepassioneerd over bent. Het beginnen van een blog is niet lastig en er zijn genoeg gratis platforms waar jij in een handomdraai een blog kunt starten.

Leg een moestuin aan

Heb je groene vingers en/of hou je van buiten zijn? Leg een eigen moestuin aan. Tuinieren werkt voor heel veel mensen ontspannend en het leuke van een moestuin is dat het veel voldoening geeft. Na al het werk en tijd dat je erin stopt krijg je ook echt er iets voor terug. Na een tijdje kun je je eigen groente oogsten en smaakt natuurlijk een stuk lekkerder dan de groente uit de supermarkt. Het is ook nog eens een hele leuke activiteit om samen met je gezin te doen.

Het hebben van een hobby is hartstikke leuk en het kan zorgen voor meer ontspanning en plezier. Probeer een hobby te zoeken die bij je past, en past het niet dan probeer je gewoon iets anders uit!

Terug naar home
BabyBaby