Mama Tips

Als mama hoef je voor veel dingen het wiel niet meer uit te vinden. Mama's zijn er natuurlijk in overvloed en er zijn enorm veel ervaringen te vinden waar jij je voordeel mee kunt doen. Deze ervaringen en tips verzamelen we op deze pagina. Blader eens rond. Gegarandeerd dat je tips vind die ook voor jouw het leven gemakkelijker kunt maken.

Geen kinderfeest zonder lekkere Hema taart Een kinderfeest van je kind is een speciale gelegenheid waarbij taart niet mag ontbreken. Er zijn talloze opties als het gaat om het kiezen van de perfecte taart. In deze tekst ontdek je waarom een heerlijke Hema taart de juiste keuze is voor het[...] Lees verder
Tips voor een regenachtige zondag Helaas is de zomer weer voorbij. Dit betekent dat we er niet meer elke zondag lekker op uit kunnen, maar dat het waarschijnlijk vaker zal voorkomen dat het buiten regent en koud is. Dan kun je maar beter lekker thuis blijven. Gelukkig hoeft thuis[...] Lees verder
Hoe raakt jouw kind zijn of haar spullen niet meer kwijt? De luizenzakken zijn waarschijnlijk al lang en breed voorzien van een met stift beschreven voornaam, en er zitten ontzettend herkenbare sleutelhangers aan de etuis en sleutelbossen van jouw jongste kinderen. Toch lijken ze erin te slagen hun spul[...] Lees verder
Wanneer geef ik mijn kind een smartphone? Kinderen zitten tegenwoordig nog in de luiers wanneer ze voor het eerst een mobiele telefoon vasthouden. Het is fascinerend om te zien hoe snel zij dergelijke systemen en producten weten te begrijpen. Een spelletje op jouw telefoon of een puzzelt[...] Lees verder
7 tips/regels voor minder scherm tijd tijdens de zomer(vakantie) De zomervakantie komt er weer aan en om te voorkomen dat je kinderen de hele dag achter een scherm van tv,tablet of mobieltje zitten zul je regels moeten opstellen. Veel ouders vinden het moeilijk deze te hanteren. Tips/regels die kunnen helpe[...] Lees verder
Verschillende opties voor zoogcompressen Na de bevalling zullen je borsten de eerste dagen waarschijnlijk flink gaan lekken. Een hulpmiddeltje hiervoor zijn zogenoemde zoogcompressen. Deze pads worden gebruikt om melk op te vangen zodat je bh of t-shirt niet nat wordt. De zoogcompressen[...] Lees verder

BabyBaby

Tips voor het eten

Als je kindje zelf wil eten, maar dat nog niet kan, dan kan dat erg lastig zijn. Hier een paar tips om wat rustiger aan tafel te kunnen zitten:

 • Biedt zo veel mogelijk voedsel aan in kleine stukjes dat met de handen gegeten kan worden. Vaak als ze er zelf mee bezig mogen zijn, krijg je ondertussen ook nog een extra hapje gevoerd zonder dat ze zich er van bewust zijn.
 • Geef je kindje altijd een eigen lepel en een eigen bordje/bakje. Je hoeft er niet eens wat in te doen, maar vaak is het al genoeg voor het idee dat ze zelf mogen eten. Af en toe zullen ze je zelfs vragen om ook een hapje van hun lepel te nemen, want ze doen alles van je na.
 • Maak er geen strijd van aan tafel. Als je kindje niet wil eten, maar jij wil het dwingen, zul je altijd verliezen. Zo lang je niet meteen iets lekkers geeft omdat het de maaltijd niet wilde eten, zal het snel genoeg weer zijn normale maaltijd gaan eten. Hoe minder aandacht je schenkt slecht eten, hoe minder het een probleem zal zijn/worden.

Tips voor de huid

 Heeft je kindje een droge huid? Je kunt er een hoop aan doen:

 • Hang een washandje met zemelen in het badje. Je baby komt er helemaal glad weer uit. Ook heerlijk bij jeuk of als jezelf een droge huid hebt.
 • Smeer met lekkere vette crème en niet met lotions. Een vette crème beschermt meteen tegen invloeden van buitenaf, dus ook ideaal om op de billetjes te gebruiken.
 • Gebruik geen wasverzachter, dit kan het huidje irriteren.
 • Zorg dat de luchtvochtigheid in je huis goed is, een droge lucht zorgt meteen voor een droge, jeukende huid, zeker als je kindje er al gevoelig voor is.
 • Er zijn diverse producten tegen een droge huid, denk eraan dat iets simpels dat wel lekker vet is, soms beter is dan het nieuwste middeltje met het lekkerste luchtje. Het lijkt saai, maar het werkt echt het beste.
 • Middelen op oliebasis kunnen goed helpen, maar kunnen helaas ook het tegengestelde effect geven. De huid wordt er namelijk echt door afgesloten en dat kan veel jeuk tot gevolg hebben.
 • Smeer je kindje ook goed in voor je naar buiten gaat, vooral neus, kin en wangen zijn gevoelig voor kou, bescherm ze dus goed met een lekkere vette crème.

Tips voor een beetje rust voor jezelf!

Hier een paar tips om wat meer tijd voor jezelf te vinden en een beetje uit te rusten: 

 • Douche eens samen met je baby! Heerlijk voor jou en je baby wordt er vaak lekker rozig van en het bespaart je een hoop tijd. Zet je baby met alleen romper en luier in de wipstoel en douche eerst zelf even. Je kunt daarna zo je kindje uit de wipstoel pakken en douchen. Met 5 minuten is je kleine weer fris en heb je een hoop energie bespaart.
 • Ga af en toe gewoon met je kleine mee naar bed, of doe iets ontspannends voor je zelf. Je hoeft echt niet in die uurtjes dat je kindje wakker is iedere dag je hele huishouden te doen. Zeker als je nog nachtvoedingen geeft, heb je het echt nodig om overdag ook even te gaan liggen. Met oudere kinderen erbij kun je ook als je partner weer thuis is even lekker gaan liggen, vroeg op de avond.
 • Kun je overdag niet slapen omdat je kleine onrustig is? Pak je baby dan gerust even bij je. Heerlijk toch, samen even slapen!
 • Als je een kleine baby de voeding in jouw bed geeft, valt je baby waarschijnlijk nog wel even lekker in slaap. Zo heb je alle tijd om eens even lekker te ontbijten, of rustig te douchen en de krant door te nemen. Denk er wel aan dat je je kindje niet onder een dekbed weglegt en aan weerszijde een kussen legt, zodat je kleine niet zomaar uit bed rolt. Leg je baby ook nooit alleen in een waterbed!

Tips voor beter slapen

 • Met een pasgeboren baby heb je het erg druk en slaap je weinig. Hier een paar tips om beter te kunnen slapen. 
 • Maak voor je gaat slapen de fles(sen) klaar, zo hoef je het 's nachts alleen maar op te warmen.
 • Verschoon je baby 's nachts alleen als hij/zij gepoept heeft, dit bespaard je een hoop energie en jij en je baby vallen stuk makkelijker weer in slaap zonder ook nog een verschoningsbeurt.
 • Ga op tijd naar bed, hoe heerlijk het ook is om weer even tijd voor jezelf te hebben. Die extra slaap heb je nu echt nodig.
 • Kolven kan de uitkomst zijn als je de nachtvoedingen niet meer op kunt brengen. Je partner kan de baby dan voor jou voeden, zodat je weer een heerlijk een keer een nachtje door kunt slapen!