Mama Tips

Als mama hoef je voor veel dingen het wiel niet meer uit te vinden. Mama's zijn er natuurlijk in overvloed en er zijn enorm veel ervaringen te vinden waar jij je voordeel mee kunt doen. Deze ervaringen en tips verzamelen we op deze pagina. Blader eens rond. Gegarandeerd dat je tips vind die ook voor jouw het leven gemakkelijker kunt maken.

Robotstofzuiger met dweilfunctie: Een must-have voor de drukke moeder Als drukke moeder weet je hoe hectisch de dagen kunnen zijn. Tussen het verzorgen van de kinderen, werkverplichtingen en huishoudelijke taken, blijft er vaak weinig tijd over voor jezelf. Gelukkig zijn er technische oplossingen die een handje hel[...] Lees verder
Thuis koekjes bakken met je kinderen Het bakken van koekjes met je kinderen thuis kan een gezellige en plezierige manier zijn om tijd samen door te brengen. Terwijl iedereen geniet van het creatieve proces van koekjes maken, biedt het ook de gelegenheid om kinderen belangrijke vaard[...] Lees verder
Voordelen van houten speelgoed voor kinderen Houten speelgoed heeft de afgelopen decennia populariteit gewonnen en biedt talloze voordelen voor de ontwikkeling en het plezier van je kinderen. Houten speelgoed is een goede keuze voor je kinderen. Het draagt bij aan de veiligheid, de verbeeld[...] Lees verder
Creatieve en gezonde lunchbox idee├źn voor je kind Als moeder wil je natuurlijk het beste voor je kind, ook als het gaat om voeding. Een gezonde lunch is daarbij van groot belang, maar het kan soms lastig zijn om te bedenken wat je in de lunchbox van je kind kunt stoppen. Daarom hebben we een aan[...] Lees verder
De beste educatieve apps en games voor je kind In de wereld van vandaag is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dit geldt ook voor je kinderen. Het gebruik van smartphones en tablets is voor hen de normaalste zaak van de wereld geworden. Als moeder is het dan ook belan[...] Lees verder
GPS-smartwatches voor kinderen: een slimme keuze voor mama's Als moeder wil je je kind altijd in de gaten kunnen houden en ervoor zorgen dat hij/zij veilig is, waar ze ook gaan. Een GPS-tracker op een kinderhorloge kan hierbij helpen. In deze blog zullen we enkele voordelen van een GPS op een kindersmartwa[...] Lees verder

BabyBaby

Tips voor het eten

Als je kindje zelf wil eten, maar dat nog niet kan, dan kan dat erg lastig zijn. Hier een paar tips om wat rustiger aan tafel te kunnen zitten:

 • Biedt zo veel mogelijk voedsel aan in kleine stukjes dat met de handen gegeten kan worden. Vaak als ze er zelf mee bezig mogen zijn, krijg je ondertussen ook nog een extra hapje gevoerd zonder dat ze zich er van bewust zijn.
 • Geef je kindje altijd een eigen lepel en een eigen bordje/bakje. Je hoeft er niet eens wat in te doen, maar vaak is het al genoeg voor het idee dat ze zelf mogen eten. Af en toe zullen ze je zelfs vragen om ook een hapje van hun lepel te nemen, want ze doen alles van je na.
 • Maak er geen strijd van aan tafel. Als je kindje niet wil eten, maar jij wil het dwingen, zul je altijd verliezen. Zo lang je niet meteen iets lekkers geeft omdat het de maaltijd niet wilde eten, zal het snel genoeg weer zijn normale maaltijd gaan eten. Hoe minder aandacht je schenkt slecht eten, hoe minder het een probleem zal zijn/worden.

Tips voor de huid

 Heeft je kindje een droge huid? Je kunt er een hoop aan doen:

 • Hang een washandje met zemelen in het badje. Je baby komt er helemaal glad weer uit. Ook heerlijk bij jeuk of als jezelf een droge huid hebt.
 • Smeer met lekkere vette crème en niet met lotions. Een vette crème beschermt meteen tegen invloeden van buitenaf, dus ook ideaal om op de billetjes te gebruiken.
 • Gebruik geen wasverzachter, dit kan het huidje irriteren.
 • Zorg dat de luchtvochtigheid in je huis goed is, een droge lucht zorgt meteen voor een droge, jeukende huid, zeker als je kindje er al gevoelig voor is.
 • Er zijn diverse producten tegen een droge huid, denk eraan dat iets simpels dat wel lekker vet is, soms beter is dan het nieuwste middeltje met het lekkerste luchtje. Het lijkt saai, maar het werkt echt het beste.
 • Middelen op oliebasis kunnen goed helpen, maar kunnen helaas ook het tegengestelde effect geven. De huid wordt er namelijk echt door afgesloten en dat kan veel jeuk tot gevolg hebben.
 • Smeer je kindje ook goed in voor je naar buiten gaat, vooral neus, kin en wangen zijn gevoelig voor kou, bescherm ze dus goed met een lekkere vette crème.

Tips voor een beetje rust voor jezelf!

Hier een paar tips om wat meer tijd voor jezelf te vinden en een beetje uit te rusten: 

 • Douche eens samen met je baby! Heerlijk voor jou en je baby wordt er vaak lekker rozig van en het bespaart je een hoop tijd. Zet je baby met alleen romper en luier in de wipstoel en douche eerst zelf even. Je kunt daarna zo je kindje uit de wipstoel pakken en douchen. Met 5 minuten is je kleine weer fris en heb je een hoop energie bespaart.
 • Ga af en toe gewoon met je kleine mee naar bed, of doe iets ontspannends voor je zelf. Je hoeft echt niet in die uurtjes dat je kindje wakker is iedere dag je hele huishouden te doen. Zeker als je nog nachtvoedingen geeft, heb je het echt nodig om overdag ook even te gaan liggen. Met oudere kinderen erbij kun je ook als je partner weer thuis is even lekker gaan liggen, vroeg op de avond.
 • Kun je overdag niet slapen omdat je kleine onrustig is? Pak je baby dan gerust even bij je. Heerlijk toch, samen even slapen!
 • Als je een kleine baby de voeding in jouw bed geeft, valt je baby waarschijnlijk nog wel even lekker in slaap. Zo heb je alle tijd om eens even lekker te ontbijten, of rustig te douchen en de krant door te nemen. Denk er wel aan dat je je kindje niet onder een dekbed weglegt en aan weerszijde een kussen legt, zodat je kleine niet zomaar uit bed rolt. Leg je baby ook nooit alleen in een waterbed!

Tips voor beter slapen

 • Met een pasgeboren baby heb je het erg druk en slaap je weinig. Hier een paar tips om beter te kunnen slapen. 
 • Maak voor je gaat slapen de fles(sen) klaar, zo hoef je het 's nachts alleen maar op te warmen.
 • Verschoon je baby 's nachts alleen als hij/zij gepoept heeft, dit bespaard je een hoop energie en jij en je baby vallen stuk makkelijker weer in slaap zonder ook nog een verschoningsbeurt.
 • Ga op tijd naar bed, hoe heerlijk het ook is om weer even tijd voor jezelf te hebben. Die extra slaap heb je nu echt nodig.
 • Kolven kan de uitkomst zijn als je de nachtvoedingen niet meer op kunt brengen. Je partner kan de baby dan voor jou voeden, zodat je weer een heerlijk een keer een nachtje door kunt slapen!