Knutselen met sinterklaas

Jaarlijks wordt er door veel kinderen uitgekeken naar de komst van sinterklaas. Ze mogen hun schoen zetten en de dag erna hopen ze wat lekkers te hebben gekregen en natuurlijk verwachten ze ook cadeautjes, maar dat krijgen ze op pakjesavond. 

Sinterklaas is ook een feest waar geven en nemen centraal staat. Kinderen doen dit bijvoorbeeld bij het maken en geven van surprises aan elkaar met daarbij een klein cadeautje en natuurlijk met een gedicht. 

Knutselen met sinterklaas

Jaarlijks wordt er door veel kinderen uitgekeken naar de komst van sinterklaas. Ze mogen hun schoen zetten en de dag erna hopen ze wat lekkers te hebben gekregen en natuurlijk verwachten ze ook cadeautjes, maar dat krijgen ze op pakjesavond.  Sinterklaas is ook een feest waar geven en nemen centraal staat. Kinderen doen dit bijvoorbeeld bij het maken en geven van surprises aan elkaar met daarbij een klein cadeautje en natuurlijk met een gedicht. 

Het maken van een surprise

Wanneer kinderen een bepaalde leeftijd bereiken zullen ze meer gaan richten op het maken van een surprise voor iemand anders, zoals een klasgenoot. Dan zul je als moeder paraat moeten staan met creatieve ingevingen en zul je vaak mee moeten helpen. Het werk kost vaak veel tijd, maar  maar je hebt wel veel plezier om samen met je kind een surprise te maken. 

Het is eigenlijk de bedoeling kom kinderen zelf te laten knutselen, maar er zijn voldoende kinderen (zoals ikzelf vroeger) die niet zo handig waren. Hulp van je ouders is dan ook zeer prettig om toch een mooie surprise te maken en je klasgenoot te verrassen. 

Suprise ideeën 

Ben je nog niet helemaal uit wat je precies wilt gaan maken? Geen probleem! Hieronder geven we een overzicht van ideetjes die je kunt gebruiken met sinterklaas. Het zijn vooral simpele, maar heel leuke ideeën die ieder kind, met een beetje hulp, in elkaar kan zetten.

#1 Snoepautomaat
Kinderen zijn dol op snoep en dan is het maken van een snoepautomaat een zeer leuk en creatief idee. Je kunt dit zeer eenvoudig maken door een schoenendoos te pakken en daar een hendel aan maken en een gleuf waar een chocolademunt doorheen kan. Dan kun je het principe van een snoepautomaat zeer eenvoudig in elkaar zetten. 

#2 Games
Kinderen zijn tegenwoordig ook dol op het spelen van games. Je kunt bijvoorbeeld het poppetje van Minecraft namaken of een element van de sport, zoals een voetbal. Voor jongens is dit meestal een zeer geschikt cadeau, wat overigens ook voor steeds meer meiden geldt. 

#3 Dieren
Kinderen vinden dieren natuurlijk altijd geweldig. Van honden tot paarden, er zijn leuke ideeën om te knutselen met het thema dieren. Je kunt een heel lijf maken, maar ook alleen het gezicht. Er zijn ontzettend veel leuke en schattige dieren en daarom ook ruime keuze om er een uit te zoeken en na te maken. 

#4 Animatie figuren 
Naast games zijn er tal van figuren die een succes zijn. Voorheen was dat pokemon (alhoewel dat nu nog altijd populair is), maar ook andere superhelden of animaties. Denk eens aan de minions of aan Paw Patrol.  

Sinterklaas ideeën 

Bij het maken van een surprise zou je ook kunnen denken aan een stoomboot of simpelweg een cadeautje knutselen. Knutselen hoeft niet perse gedaan te worden bij een suprise, maar het wordt ook gedaan om bijvoorbeeld zelf sinterklaas slingers te maken, een mijter, tekeningen of gezichten maken van strijkkralen. Je kunt alle sinterklaas elementen knutselen, zolang het kind de creativiteit heeft om het te maken. 

Wat je ook met sinterklaas knutselt, het is altijd goed. Het hele principe is dat kinderen plezier hebben in het maken van cadeaus of leuke sinterklaas dingen. Daarnaast draait het ook om het leren geven van een cadeau en elkaar te verrassen. Laat je kind ook zijn fantasie gebruiken om tot ideeën te komen en help alleen op het moment dat het ook echt nodig is of als kinderen er naar vragen. 


 

 

Terug naar home
BabyBaby