Hoe raakt jouw kind zijn of haar spullen niet meer kwijt?

De luizenzakken zijn waarschijnlijk al lang en breed voorzien van een met stift beschreven voornaam, en er zitten ontzettend herkenbare sleutelhangers aan de etuis en sleutelbossen van jouw jongste kinderen. Toch lijken ze erin te slagen hun spullen steeds weer opnieuw kwijt te raken. Voor hun niet leuk, want ze moeten het toch echt aan je vertellen, en voor jou niet leuk want; nieuwe spullen kopen?

Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die inspelen op de ‘’let nou eens op je spullen’’ ontwikkelingen die zouden moeten plaatsvinden bij elk kind. Zo kan je tegenwoordig een waterfles met naam bestellen, en tags kopen die je op belangrijke spullen kunt plakken. Wil je nog meer tips waardoor jouw kinderen beter op hun spullen letten? Lees dan snel met ons mee!

Hoe raakt jouw kind zijn of haar spullen niet meer kwijt?

De luizenzakken zijn waarschijnlijk al lang en breed voorzien van een met stift beschreven voornaam, en er zitten ontzettend herkenbare sleutelhangers aan de etuis en sleutelbossen van jouw jongste kinderen. Toch lijken ze erin te slagen hun spullen steeds weer opnieuw kwijt te raken. Voor hun niet leuk, want ze moeten het toch echt aan je vertellen, en voor jou niet leuk want; nieuwe spullen kopen? Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die inspelen op de ‘’let nou eens op je spullen’’ ontwikkelingen die zouden moeten plaatsvinden bij elk kind. Zo kan je tegenwoordig een waterfles met naam bestellen, en tags kopen die je op belangrijke spullen kunt plakken. Wil je nog meer tips waardoor jouw kinderen beter op hun spullen letten? Lees dan snel met ons mee!

1. Belonen

Ten eerste, werkt belonen erg goed. Natuurlijk zeggen we nu heus niet dat Piet, Marie, Storm of Lieve elke dag beloond moeten worden met chocola wanneer ze hun drinkbeker netjes mee naar huis nemen, maar je kunt het wel wekelijks instellen. Wanneer jouw kleinste een week lang goed op zijn of haar eigen spullen heeft gelet en dus nog alles in bezit heeft, kan je ze hier best een beetje voor belonen, toch?

2. Checklist

Maak een kleine checklist voor je kind. Hier kan je bijvoorbeeld de spullen op zetten die jouw lieverd elke dag weer mee naar huis dient te nemen vanaf school; zijn of haar broodtrommel, jas, muts en handschoenen, eventueel een oplader of zijn of haar mobiele telefoon. Zorg ervoor dat de checklist niet té lang is. Jouw kind kan vanaf heden vlak voor het eind van de schooldag de checklist langs, en mocht er iets kwijt zijn, direct in het klaslokaal zoeken of vragen aan vriendjes en vriendinnetjes!

3. ‘’Oh nee, dat ben ik vergeeeeeeten’’

Is jouw kind ook een sloddervos die liever zijn broodtrommel of waterfles met rietje op het bureau laat staan dan mee naar huis te nemen? Laat ze het maar even voelen dan! Wanneer dit het geval is, sta je erop dat jouw kind het vergeten product ophaalt. Ook al regent het, of heeft hij of zij met een vriendje of vriendinnetje afgesproken, en heb jij heus nog wel een tweede of misschiens zelfs derde (voor het geval dat…) reservebeker in de kast staan. Dit zal er snel voor zorgen dat jouw kind zich niet tweemaal aan dezelfde steen stoot.

Terug naar home
BabyBaby