Goede energie en gezond balans

Wil jij meer energie? Een gezonde balans tussen het volgen van je gevoel en het nakomen van verplichtingen wat betreft gezin, sociale omgeving en maatschappij? Wil jij krachtig zijn in verbinding met anderen? Op zoek naar rust en voldoening in je leven? Dat kan! Jij bent een moeder die zich bij veel dingen en mensen betrokken voelt. Jij voelt veel aan. Jij wilt een harmonieus gezin. Dat je kinderen volledig tot bloei kunnen komen. Wellicht omdat het jou vroeger minder gegund is om volledig jezelf te mogen zijn. Jij hebt een sterke wil om een bijdrage aan de wereld en de maatschappij te leveren maar je durft je niet altijd te uiten. Jij bent intuïtief, authentiek en aktief. Maar dat gaat niet altijd gemakkelijk en vanzelf.

Hersens als leidraad

Wij moeders zijn opgegroeid met onze hersenen als leidraad en hebben minder geleerd naar ons hart te luisteren. Ook kampen we met overtuigingen die we hebben meegekregen wat betreft gepast gedrag, discipline en straffen. Dit uit zich in een veel voorkomende tweestrijd met aan de ene kant wat je zelf voelt en wilt en de andere kant wat een situatie of een persoon (kind, partner) van je vraagt.

Als reactie zijn we kortaf en meer onzeker dan we zouden willen zijn. Dat compenseren we door in de controle te schieten en de boel (perfect) te gaan regelen. Uiteindelijk zijn we druk met dingen die niet in verbinding staan met de huidige situatie, wat ons kind en of de situatie nu van ons vraagt en wat ons hart zegt. We zijn constant bezig met wat anderen willen. Sterker nog, wij zijn onze eigen strengste kriticus. We doen het nooit goed.

Je kan hierdoor het gevoel hebben dat je vastzit. Dit komt omdat je veel ‘in je hoofd’ zit. Uiteindelijk zit je niet echt vast. Het is enkel een bedachte gedachte ?

De weg van je hart

Het is beter de weg van je hart te volgen. Die weg komt nooit met een beperkt gevoel! Maar hoe doe je dat als je meer gewend bent op de behoeftes van een ander te letten dan die van jezelf? Het is niet moeilijk te begrijpen dat zo leven leidt tot frustratie, irritaties, stress en uitputting. Je kunt steeds minder hebben en bent vaak moe zonder dat je goed weet waarom.

We hebben allemaal innerlijke leiding om met zorgen en angsten om te gaan. Ons hart spreekt met ons. Om dat goed te kunnen verstaan moeten we het beste ontspannen zijn. Daar moet je tijd voor maken. Ontspannen leven is te leren! Om blokkades te voelen en te releasen, je natuurlijk energiesyteem aan te vullen en te onderhouden. Voor het creëeren van energie en een gevoel van vrijheid. Kijken naar jouw behoeftes als vrouw in geheel; Body – Mind – Spirit.

Dat is Leven in het Nu. Wat niet betekent dat je altijd gelukkig bent! Het leven is nu eenmaal goede tijden, slechte tijden. Het betekent wel dat je bewuster dus intenser leeft, meer grip hebt op je leven, gemakkelijker kunt loslaten en meer kunt genieten.

Terug naar home
BabyBaby