Erop uit in de herfst en de winter

De herfst is volop aan de gang en nog even en de winter staat weer voor de deur. We zijn misschien geneigd om deze seizoenen wat meer binnen door te brengen. Maar buiten is des te leuker én gezonder. Niets is zo lekker om lekker buiten te zijn. Lekker dik ingepakt met rode wangen en neusjes. Daarna lekker genieten van een warm drankje en iets lekkers. We hebben een aantal leuke ideetjes voor activiteiten in de herfst en winter op een rij gezet.

Ga het bos in

In het bos is het tijdens de herfst prachtig met al die prachtige kleuren. Ga een lekkere lange wandeling maken op zoek naar paddenstoelen, eikels en kastanjes of bouw samen een hut. Door bijvoorbeeld Natuurmonumenten worden er leuke activiteiten georganiseerd in diverse bossen in Nederland. Er zijn vast leuke activiteiten voor de kinderen in een bos bij jullie in de buurt.

Geniet van sneeuw en ijs

Hier krijgt iedereen zin van om lekker naar buiten te gaan: sneeuwpoppen maken, sneeuwballen gevecht, sleetje rijden of schaatsen. Lekker warm aankleden en naar buiten! Is er geen natuurijs? Op een kunstijsbaan heb je net zo veel plezier!

Voer de vogels

Voor vogels is het lastig om in de herfst en de winter voldoende voedsel te vinden. Je kunt ze prima een handje helpen. Je kunt in de winkel vetbollen en dergelijke kopen en buiten ophangen. Maar het is ook erg leuk om zelf een vetbol of pindaketting te maken. Daarna naar buiten om ze op goede plekjes op te hangen. Bewaar voor de eendjes in de buurt het oude brood en ga samen de eendjes voeren.

Attractieparken en dierentuinen

De meeste attractieparken hebben in de herfst en winter aangepaste openingstijden. Maar ze hebben vaak wel leuke activiteiten speciaal voor de donkere dagen. Zo wordt bijvoorbeeld Duinrell omgetoverd tot het Landgoed van Sinterklaas, zijn de dierentuinen in winterse sferen en begint de jaarlijkse Winter Efteling dit jaar op 12 november.

Terug naar home
BabyBaby