De beste educatieve apps en games voor je kind

In de wereld van vandaag is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dit geldt ook voor je kinderen. Het gebruik van smartphones en tablets is voor hen de normaalste zaak van de wereld geworden. Als moeder is het dan ook belangrijk om te weten welke educatieve apps en games er beschikbaar zijn voor je kind. 

De beste educatieve apps en games voor je kind

In de wereld van vandaag is technologie niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dit geldt ook voor je kinderen. Het gebruik van smartphones en tablets is voor hen de normaalste zaak van de wereld geworden. Als moeder is het dan ook belangrijk om te weten welke educatieve apps en games er beschikbaar zijn voor je kind. 

Apps en games om van te leren

Als je kind oud genoeg voor een smartphone is, zou je op zoek kunnen zijn naar apps waar je kind van kan leren. Wij zetten een aantal educatieve apps en games op een rijtje:

Tafels leren met ‘’Tafelmonsters’’
Een van de belangrijkste vaardigheden die kinderen op school leren, is het vermenigvuldigen. ‘’Tafelmonsters’’ is een educatieve app die kinderen helpt om de tafels te leren op een leuke en interactieve manier. De app is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar oud en heeft verschillende niveaus, waardoor kinderen op hun eigen tempo kunnen leren.

Spelenderwijs leren met ‘’Squla’’
‘’Squla’’ is een bekende educatieve app in Nederland en biedt een breed scala aan vakken, waaronder rekenen, taal en geschiedenis. De app is geschikt voor kinderen van vier tot twaalf jaar oud en biedt interactieve spelletjes en quizzen die zijn ontworpen om kinderen op een leuke en speelse manier te laten leren.

Lezen en schrijven met ‘’Begrijpend Lezen’’
‘’Begrijpend Lezen’’ is een educatieve app die kinderen helpt om hun lees- en schrijfvaardigheden te verbeteren. De app biedt interactieve verhalen en vragen die zijn ontworpen om kinderen te helpen begrijpen wat ze lezen en hun schrijfvaardigheden te verbeteren.

Wiskunde leren met ‘’Rekentuin’’
‘’Rekentuin’’ is een educatieve app die kinderen helpt om hun wiskundige vaardigheden te verbeteren. De app biedt interactieve spelletjes en quizzen die zijn ontworpen om kinderen te helpen hun rekenvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.

Engels leren met ‘’Duolingo’’
‘’Duolingo’’ is een educatieve app die kinderen helpt om Engels of andere talen te leren op een leuke en interactieve manier. De app biedt spelletjes en quizzen die zijn ontworpen om kinderen te helpen nieuwe woorden en zinnen te leren. De app is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Nederlands leren met ‘’Taalzee’’
‘’Taalzee’’ is een educatieve app die kinderen helpt om hun taalvaardigheden te verbeteren. De app biedt interactieve spelletjes en quizzen die zijn ontworpen om kinderen te helpen hun spelling en grammatica te verbeteren.

Rekenen met ‘’Mathmateer’’
‘’Mathmateer’’ is een educatieve app die kinderen helpt om hun wiskundige vaardigheden te verbeteren. De app biedt spelletjes en quizzen die zijn ontworpen om kinderen te helpen hun rekenvaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren.

Klokkijken met ‘’KlokWijs’’
‘’KlokWijs’’ is een educatieve app die kinderen helpt om de klok te leren lezen op een leuke en interactieve manier. De app biedt spelletjes en quizzen die zijn ontworpen om kinderen te helpen de tijd te begrijpen en de klok te leren lezen.

Leuk leren met educatieve apps 

Er zijn tal van educatieve apps beschikbaar die kinderen kunnen helpen bij het leren en verbeteren van verschillende vaardigheden. Of het nu gaat om het leren van tafels, het verbeteren van taal- en schrijfvaardigheden of het begrijpen van de wereld om hen heen, er is voor elk kind wel een educatieve app beschikbaar die bij zijn of haar interesses past. Met de juiste educatieve apps kan het leren voor kinderen een leuke en interactieve ervaring zijn.

Terug naar home
BabyBaby