Creatieve en gezonde lunchbox ideeën voor je kind

Als moeder wil je natuurlijk het beste voor je kind, ook als het gaat om voeding. Een gezonde lunch is daarbij van groot belang, maar het kan soms lastig zijn om te bedenken wat je in de lunchbox van je kind kunt stoppen. Daarom hebben we een aantal creatieve en gezonde lunchbox ideeën voor je op een rijtje gezet. Zo maak je van de lunch een feestje!

Lunchbox ideeën voor brood

Brood is een klassieker als het gaat om lunch. Maar hoe maak je het nou net iets specialer? Hieronder staan een aantal leuke ideeën.
 • Maak een tosti van volkorenbrood met kaas en tomaat. Snijd de tosti in kleine stukjes voor een leuke presentatie in de lunchbox.
 • Beleg het brood met hummus, plakjes komkommer en wat verse kruiden zoals munt of basilicum.
 • Maak een sandwich met gegrilde kipfilet, sla en een sausje van yoghurt en mosterd. Snijd de sandwich in kleine driehoekjes voor een leuke presentatie.
 • Maak een wrap met hummus, geraspte wortel, sla en kipfilet. Snijd de wrap in kleine rolletjes voor een speelse lunch.

Lunchbox ideeën voor salades

Salades zijn een gezonde en frisse optie voor de lunch. Maar hoe maak je het nou net iets specialer? Nou, dat doe je zo!:
 • Maak een salade van quinoa, kipfilet, cherrytomaatjes, komkommer en feta. Voeg wat verse kruiden en een dressing van olijfolie en citroensap toe voor extra smaak.
 • Maak een salade van couscous, gegrilde groenten zoals paprika en courgette, en feta. Voeg wat verse kruiden en een dressing van yoghurt en knoflook toe voor extra smaak.
 • Maak een salade van tonijn, sla, cherrytomaatjes en gekookte eieren. Voeg wat olijven en een dressing van olijfolie en balsamicoazijn toe voor extra smaak.
 • Maak een salade van gegrilde kipfilet, avocado en cherrytomaatjes. Voeg wat verse kruiden en een dressing van yoghurt en limoensap toe voor extra smaak.

Lunchbox ideeën voor wraps

Wraps zijn een leuke en veelzijdige optie voor de lunch. Maar hoe maak je het nou net iets smakelijker?
 • Maak een wrap met roomkaas, gerookte zalm en sla. Rol de wrap op en snijd hem in kleine stukjes voor een leuke presentatie.
 • Maak een wrap met kipfilet, sla en guacamole. Rol de wrap op en snijd hem in kleine stukjes voor een leuke presentatie.
 • Maak een wrap met geprakte bonen, sla, tomaatjes en geraspte kaas. Rol de wrap op en snijd hem in kleine stukjes voor een speelse lunch.

Lunchbox ideeën voor snacks

Een lekkere snack mag natuurlijk niet ontbreken in de lunchbox.
 • Maak een fruitsalade van verschillende soorten fruit zoals aardbeien, druiven en mango. Voeg eventueel wat yoghurt en granola toe voor extra smaak en textuur.
 • Maak een snack van worteltjes, komkommer en paprika met een dip van hummus of tzatziki. Zo krijgt je kind ook nog eens extra groenten binnen.

Alle voedingsstoffen voor je kind

Lunchbox ideeën zijn er genoeg te bedenken. Met een beetje creativiteit en variatie maak je van de lunch een feestje voor je kind. Daarnaast is het belangrijk om gezonde en gevarieerde lunchboxen samen te stellen. Zo krijgt je kind de benodigde voedingsstoffen binnen en heeft het voldoende energie om de middag door te komen. Daarnaast is het niet alleen belangrijk voor je kinderen om gezond te eten, gezonde voeding tijdens de zwangerschap is ook van belang voor jou als mama. Zorg dus ook goed voor jezelf!

Gezonde en gevarieerde lunchboxen

Met deze creatieve en gezonde lunchbox ideeën maak je van de lunch een feestje voor je kind. Varieer met verschillende soorten brood, salades, wraps en snacks voor een gevarieerde en gezonde lunch. Zo weet je zeker dat je kind de energie heeft om de middag door te komen!

Terug naar home
BabyBaby