Carrière maken en mama zijn. Hoe doe je dat?

Marilyn Monroe zei eens: “a career is wonderful, but you can’t curl up with it on a cold night”. Zo is het maar net. Carrière maken is mooi, maar aan de andere kant is het moederschap nog mooier! Als het lastig wordt om beiden te combineren zit er maar één ding op: bye bye carrière. Of toch niet? Het één hoeft het ander niet uit te sluiten. De best mom in the world ben je al, dus dus hoe zorg je er nu voor dat je ook nog eens een succesvolle carrière hebt?

Geloof in jezelf

Als jij erin gelooft dat het je gaat lukken om moeder te zijn en daarnaast ook nog eens succesvol te zijn op het werk, dan ben je al een heel eind. Droom je van een promotie of een andere baan? Ga ervoor en zie niet teveel beren op de weg.

Laat zien dat het kan

Naast dat het belangrijk is om in jezelf te geloven, is het natuurlijk ook essentieel dat je het laat zien op de werkvloer. Werk hard, laat je talenten zien en zeg “ja” op projecten of verantwoordelijkheden die je energie geven. Te druk? Durf keuzes te maken. Op deze manier kun je voor kwaliteit gaan en hoef je je niet te verschuilen achter: “sorry ik heb het zo druk, dus ik ben er nog niet aan toegekomen”, want dat gaat je niet verder brengen.

Dress for the job you want, not for the job you have
Je wilt graag een managementfunctie en komt elke dag op je afgetrapte gympen naar je werk, terwijl alle managers strak in pak en in nette jurkjes naar kantoor komen? Niet handig. Het kan je net dat extra beetje zelfvertrouwen geven en je ziet er super professioneel uit!

Praat met andere werkende mama’s 
Er zijn waarschijnlijk genoeg werkende moeders binnen de organisatie waarvoor je werkt. Zoek ze op en deel ervaringen met elkaar. Jullie lopen vast tegen dezelfde dingen aan. Misschien kunnen jullie elkaar nog wat tips geven?

Geniet van je “dubbele functie” 
Je mag echt trots op jezelf zijn dat je het voor elkaar krijgt om een baan te combineren met het moederschap. Geniet hier ook van, want dat straal je uit. Zo ben je een waardevolle medewerker en ook nog eens de beste moeder.

Terug naar home
BabyBaby